Salariul si pozitia unui angajat de multinationala depind de cum se descurca la testele de evaluare date de sefi

Momentul evaluarii profesionale poate aduce beneficii, dar si dezavantaje, daca angajatul nu se pregateste inainte de testare. O retrospectiva a realizarilor si a esecurilor de peste an si o analiza a indeplinirii sarcinilor primite, contributia adusa la dezvoltarea firmei, dar si ce prevede fisa postului sint doar citeva dintre temele pe care orice angajat care urmeaza sa treaca printr-o evaluare profesionala ar trebui sa le aiba facute.

"Angajatul care se prezinta la o evaluare cu un CV imbunatatit, cel putin o data pe an, creeaza o imagine de dezvoltare continua a persoanei. Trecerea testului de evaluare cu brio depinde si de masura in care angajatul reuseste sa-si convinga seful ca indeplineste criteriile firmei si ca se suprapune profilului angajatului ideal", spune Sorin Faur, director de resurse umane la compania Ipsos Interactive Services. In plus, pentru a trece testul cu bine, este nevoie de stapinire de sine, potrivit psihologilor.

"Criticile aduse de sef trebuie privite constructiv. Totodata, nu este buna aplicarea practicii de a arunca vina pe altcineva sau de gasire a unei scuze. Cele mai bune replici in asemenea situatii sint: ce ar trebui sa schimb, ce greseli nu ar trebui sa mai repet si care sint standardele la care ar trebui sa ajung", ne-a explicat Elena Herman, psiholog.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.