Economistii si specialistii in IT au mari sanse de a-si gasi un loc de munca atractiv in perioada urmatoare. Companiile de business process outsourcing reprezinta o solutie

Romania a devenit in ultimii ani una dintre destinatiile atractive pentru amplasarea de centre de outsourcing, motiv pentru care companiile care ofera astfel de servicii se numara printre angajatorii care au nevoie in permanenta de un numar foarte mare de oameni. Este, spre exemplu, cazul Genpact, prima companie de business process outsourcing (externalizarea proceselor de afaceri) din tara noastra. Pe seama expansiunii acestei companii, 30-40 de romani isi pot gasi lunar un loc de munca in cadrul acestei organizatii.

Potrivit oficialilor companiei, pina in 2007 numarul angajatilor Genpact va ajunge la 800-1.000 de persoane, in conditiile in care, la ora actuala, sint numai 350. Sanse de angajare mai sint si anul acesta, intrucit planul pentru 2006 este de 400 de oameni. "Centrul din Romania este critic pentru operatiunile din Europa ale companiei, in plina expansiune si ele. Forta de munca in Romania este calificata si relativ numeroasa", ne-a declarat Cristian Popescu, HR Leader Genpact Romania.

Joburi pentru economisti si IT-isti

In conditiile in care angajatii din Romania isi ofera practic serviciile unor companii din toate colturile lumii pentru a putea lucra intr-un centru de outsourcing, candidatii trebuie sa cunoasca in mod obligatori, pe linga elementele tehnice specifice meseriei de baza, si mai multe limbi straine. "Procesele pentru care angajam in special sint cele de specialisti in finante si contabilitate, suport IT, servicii clienti, managementul comenzilor, logistica. Toate aceste competente sint dublate de cunoasterea limbilor straine, astfel ca in Genpact toti angajatii stiu cel putin doua limbi straine si mai mult de 95% au studii superioare. De altfel, unul din criteriile principale de selectie in Genpact, unde serviciile de afaceri sint furnizate in limba materna a companiilor-client, este cunoasterea limbilor straine", ne-a mai spus Popescu.

Dar cum piata nu furnizeaza intotdeauna necesarul de competente dorit de angajator, Genpact apeleaza la trainingul propriilor angajati pentru a compensa aceasta lipsa. Mai mult, reprezentantul companiei sustine ca au sanse destul de mari de angajare si studentii sau proaspat absolventii de facultati, care isi pot gasi un post fie full-time, fie part-time. In momentul de fata peste 30% dintre angajatii companiei sint studenti sau proaspat absolventi. "Programele noastre de training si dezvoltare sint foarte atractive pentru aceasta categorie de candidati", mai spune HR Leaderul Genpact. In ceea ce priveste personalitatea candidatilor-"model", Popescu sustine ca Genpact cauta oameni "dinamici, cu dorinta de a invata si de a se afirma, pozitivi, responsabili".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.