Dupa Bucuresti, Timisoara, Cluj si Brasov, unde a lansat deja tehnologia 3G, Orange, liderul telecomunicatiilor mobile in Romania, a anuntat lansarea comerciala a serviciilor 3G in sase noi orase: Craiova, Ploiesti, Bacau, Baia Mare, Sibiu si Satu Mare.

Extinderea retelei 3G in completarea celei EDGE face parte din strategia Orange de a creste disponibilitatea serviciilor mobile de mare viteza pentru un numar cat mai mare de utilizatori din Romania. Potrivit directorului general al companiei, Richard Moat, Orange Romania va extinde serviciile 3G in toate resedintele de judet, in 2007 si va oferi o serie de servicii noi, precum videoconferinta si mesageria video.

La inceputul lui iunie, Orange a lansat pe piata romaneasca serviciile 3G, care ofera videotelefonie si transfer de date la viteza mare, cu investitii initiale de circa 22 de milioane de euro. Serviciul a fost disponibil initial in Bucuresti si Timisoara, iar dupa o luna, a devenit disponibil si pentru utilizatoirii din Brasov si Cluj. Compania a raportat 30.000 de clienti la numai doua zile dupa lansare.

Compania a inregistrat, dupa primele noua luni ale anului, 7,49 de milioane de clienti, pe piata romaneasca, in timp ce Vodafone anunta la sfarsitul primului semestru al anului 6,7 milioane de clienti.

Orange Romania a avut, la finele lui 2005, o cifra de afaceri de 870 milioane euro. In acelasi timp, operatorul mobil a anuntat venituri de 504 milioane de euro pentru primele sase luni ale anului, in crestere fata de cele 406 milioane de euro obtinute in perioada similara a anului precedent.

Concurentii Orange pe segmentul telecomunicatiilor 3G sun Vodafone si castigatorii licitatiei pentru ultimele doua licente, RCS&RDS si Telemobil (Zapp).


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.