Dupa o seceta totala in ultimii ani, filmul romanesc de animatie incepe sa revina in atentia publicului. Mai mult, realizatorii acestui gen culeg chiar si premii internationale. Asa s-a intamplat in cazul Constantinei Mihaila, care a obtinut premiul Asociatiei Internationale a Realizatorilor de Filme de Animatie, in cadrul celei de-a patra editii a Festivalului de Film de Animatie Balkanima, desfasurat la inceputul lunii la Belgrad.

Acest premiu este cu atat mai important, cu cat "Ploaia" este primul film de animatie realizat de Constantina Mihaila. Filmul este un experiment, pornind de la obiecte obisnuite, precum cuie sau lanturi, pe care artista le face sa se miste intr-un ritm obsedant.

Constantina Mihaila are un master in Animatie, Multimedia si Design la UNATC.

Editia din acest an a festivalului Balkanima a reunit in competitia oficiala 120 de filme de animatie apartinand unor realizatori din Marea Britanie, Polonia, Franta, Olanda, Germania, Austria, Bulgaria, Rusia, Ungaria sau Serbia. Printre ei s-a numarat si rusul Aleksandrov Petrov, laureat al premiului Oscar pentru film de animatie.

Marele Premiu al Balkanima a fost castigat de filmul polonez "Ichthys", o metafora a asteptarii si trecerii timpului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.