Proprietarii care nu contribuie la refacerea terasei blocului pot fi actionati in instanta de catre asociatie. Hidroizolarea unei terase costa aproximativ 4.000 de euro.

Proprietarii apartamentelor de la ultimul etaj al blocurilor au, mai devreme sau mai tirziu, probleme din cauza patrunderii apei prin tavan. Chiar daca este proprietate comuna, pot sa apara probleme, deoarece, in unele cazuri, proprietarii apartamentelor de la etajele inferioare refuza sa contribuie cu banii necesari pentru refacerea terasei.

"Pentru inceput, asociatia de proprietari va primi o amenda de 2.000 RON de la autoritatile locale, din cauza proprietarilor care nu sint de acord sa contribuie cu banii necesari pentru repararea terasei. Dupa asta vor fi amendati administratorii de bloc", ne-a spus Mihai Mereuta, presedintele Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat. Ultimul va intra in scena Inspectoratul de Stat in Constructii, care va da la nivelul asociatiei amenzi intre 2.000 si 4.000 RON.

Daca nici asa proprietarii respectivi nu vor pune banii necesari pentru reabilitarea terasei, administratorul cladirii are dreptul sa treaca cheltuielile de refacere a terasei in costurile intretinerii.

"Adunarea Generala a blocului, dupa ce a ales oferta cea mai buna in urma organizarii unei licitatii cu cel putin trei companii constructoare, are dreptul sa actioneze in instanta proprietarii rau-platnici", a mai spus Mihai Mereuta. Un sfat din partea presedintelui Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat pentru asociatiile care intimpina asemenea probleme este acela ca administratorul sa umble cu tabelul prin bloc si sa ia semnaturi de la proprietarii care sint sau nu sint de acord sa contribuie cu suma necesara. "Astfel vor fi pedepsiti doar cei care nu vor sa dea banii pentru reabilitarea acoperisului", a precizat Mereuta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.