Dupa ce a castigat "Premiul special al criticii" la Bienala de Arte Vizuale de la Taormina, Claudiu Victor Gheorghiu este aproape de o noua performanta. Pe 19 octombrie, artistul roman a aflat ca este nominalizat pentru Premiul Rembrandt 2006 "Alto Riconoscimento a Personalita contemporanee", nonimalizarea fiind facuta de Asociatia culturala Italia in Arte si de Universitatea din Lecce.

Decernarea premiului va avea loc pe 16 decembrie la Grand Hotel Tiziano din Lecce, in cadrul unui eveniment organizat sub patronajul regiunii Puglia si a Primariei orasului Lecce. Acest premiu se acorda in cadrul seriei de manifestari ce comemoreaza 400 de ani de la nasterea maestrului olandez, manifestari organizate in toata Europa. De curand, Claudiu Victor Gheorghiu a prezentat in Italia expozitia intitulata "Icoanele, imagini sacre in lumea contemporana". Cele 31 de lucrari - 29 de icoane pe lemn si doua filactere cu rugaciuni in romana si italiana - au fost expuse la Cinema Teatro Vittoria din Viadana. Artistul a fost prezent la vernisajul expozitiei, curatorul acesteia fiind Luigi Meneghini.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.