TERAPIE. Aparitia durerilor de gat poate fi rezultatul mai multor cauze. Virusii si bacteriile pot duce la infectii care produc dureri usturatoare in gat.

Mesagere nedorite ale racelii sau gripei, aceste dureri provoaca mari probleme la inghitit. Specialistii in medicina naturista recomanda otetul de mere, ideal pentru a spori rezistenta organismului impotriva neplacerilor sezonului rece. Amestecati o lingura de otet de mere cu o lingurita de miere. Diluati-le cu ceai de musetel si faceti gargara.

Un alt remediu eficient este salvia, care da un ulei esential cu proprietati antibacteriene foarte eficiente in caz de inflamatie a gatului si gurii.
Doua-trei picaturi de ulei de salvie, puse in 100 ml de apa calda, sunt mult mai active decat infuzia de salvie, preparata dintr-o lingurita de planta, infuzata cu o jumatate de litru de apa fiarta. Se fac trei gargare pe zi, vreme de trei zile.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.