Tezele cu subiect unic, pe care elevii claselor a VII-a urmau sa le sustina incepand cu 24 noiembrie a.c., au fost amanate. Decizia a fost luata, ieri, dupa ce ministrul Hardau s-a consultat cu sindicalistii din invatamant, cu reprezentantii parintilor si cu inspectorii scolari generali.
"Am decis ca aceste teze cu subiect unic sa fie sustinute in semestrul II, intrucat nu am avut timpul necesar pregatirii lor. In semestrul II va fi o simulare, iar notele obtinute de elevi nu vor conta la admiterea in clasa a IX-a incepand cu anul scolar 2008-2009. Daca simularea tezelor cu subiect unic va fi o reusita, intentionam ca notele acestor teze sa devina criteriu pentru admiterea in liceu pentru actualii elevi ai claselor a VI-a", a declarat pentru Adevarul ministrul educatiei, Mihail Hardau.

Acesta a precizat ca testele nationale pe baza carora, in prezent, se face repartizarea in clasa a IX-a "au in centru profesorul, si nu elevul, asa cum ar fi normal, iar curricula este extrem de incarcata".
Ministrul Hardau a mai spus ca opozitia fata de tezele cu subiect unic "arata ca suntem pe drumul cel bun", intrucat acest sistem de evaluare ii deranjeaza pe cei care "intretin cultura meditatiilor".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.