Pentru cladiri si terenuri, impozitele raman la nivelul din acest an

Impozitele la cladiri, la terenuri (amplasate in intravilan sau extravilan), precum si impozitele pe spectacole, vor fi mentinute in anul fiscal 2007 la acelasi nivel cu cele aplicate pentru anul fiscal 2006.

Acelasi regim il vor avea taxele de publicitate, taxele de timbru, taxele extrajudiciare, care in anul 2007 vor ramane la aceleasi valori cu cele din acest an fiscal. Guvernul a adoptat in aceasta saptamana, printr-o Hotarare, nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele si taxele locale si alte taxe asimilate acestora in anul fiscal 2007. Potrivit Codului Fiscal, in cazul persoanelor fizice, valorile impozabile pe metru patrat de suprafata contruita sunt stabilite in functie de tipul cladirii.

Pentru terenurile amplasate in intravilan, inregistrate in registrul agricol la alta categorie de folosinta decat cea de constructii, impozitele sunt stabilite pe hectar, in functie de zona, existand patru niveluri de impozitare. Incepand cu 1 ianuarie 2007, pentru terenurile proprietate publica sau privata a statului ori a unitatilor administrativ-teritoriale, concesionate, inchiriate, date in administrare ori in folosinta, se stabileste taxa pe teren care reprezinta sarcina fiscala a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinta, dupa caz, in conditii similare impozitului pe teren.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.