Guvernul a dat aviz favorabil Legii privind educatia tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta.
Initiatorul legii este vice prim-ministrul Bogdan Pascu. Actul normativ urmareste sa promoveze si sa garanteze dreptul la o educatie diferentiata, creand un cadru legislativ si tehnico-logistic pentru formarea de elite profesionale in toate domeniile de activitate, prin intermediul educatiei diferentiate.

"Este o zi importanta pentru viitorul Romaniei si sunt fericit ca, dupa atatea eforturi, am reusit, in sfarsit, sa obtin avizul favorabil din partea Guvernului, in ceea ce priveste aceasta lege. Este absolut necesar sa sprijinim tinerii talentati, oamenii cu potential deosebit. Cred ca nici un efort nu este prea mare ca sa oferim acestor tineri posibilitatile de care au nevoie pentru a studia si se dezvolta in tara, astfel incat ei sa nu mai fie tentati sa caute aceste solutii prin tari straine. Numai asa putem stopa migratia creierelor. Tinerii dotati trebuie stimulati in asa fel incat sa nu mai fie tentati sa paraseasca tara pentru salarii si conditii mai bune de munca, trebuie sa aratam ca si Romania le poate oferi absolut toate cele necesare pentru dezvoltarea lor atat profesionala, cat si materiala", a mai precizat Bogdan Pascu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.