Reprezentantii companiei canadiene Gabriel Resources, care doreste deschiderea exploatarii miniere de la Rosia Montana, au declarat marti, in cadrul audierilor de la Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic, ca societatea va pune la dispozitia guvernului roman un fond de garantie de 70 milioane de euro.
Acesti bani ar putea fi folositi de statul roman in cazul in care, la terminarea lucrarilor - preconizate sa dureze 17 ani -, Gabriel Resources nu va realiza ecologizarea zonei. Cu toate acestea, reprezentantii companiei declara ca reabilitarea zonei se va face progresiv, incepand cu al saptelea an al exploatarii.

Reprezentanta companiei canadiene, Johana Fritz, a acuzat comisia ca nu are o "imagine completa asupra proiectului de la Rosia Montana". Pe de alta parte, Fritz spune ca se afla in faza de evaluare a proiectului si spera ca vor putea prezenta proiectul intregii comisii. Contactat telefonic, secretarul de stat pentru mediu si integrare europeana, Attila Korodi, nu a dorit sa comenteze decizia Gabriel Resources, motivand ca "trebuie analizata la sange orice fel de informatie de la Rosia Montana".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.