Tariful lunar al chiriei pentru imobilele din domeniului public sau privat al statului, precum si pentru locuintele de serviciu, de interventie si caminele destinate salariatilor companiilor nationale si regiilor autonome va fi majorat de patru ori, prin actualizarea cu inflatia din ultimii sase ani.
Tarifele vor fi majorate prin actualizarea cu indicii inflatiei aferenti perioadei 1 aprilie 1999, reprezentind data la care a fost stabilit nivelul chiriei, si 31 decembrie 2005, potrivit unui proiect de hotarire de guvern. In document se arata ca nivelul maxim al chiriei perceput pentru aceste locuinte a ramas neschimbat, desi legislatia prevedea actualizarea tarifelor in functie de rata anuala a inflatiei pina la data de 31 ianuarie a fiecarui an.

Tariful lunar al chiriei pentru suprafata locuibila va fi de 0,8 lei (8.000 lei vechi)/metru patrat, fata de 0,2 lei nivelul actual, potrivit sursei citate. Pentru garaje, piscina, sauna si crama, chiria va creste la o valoare de 1,21 lei/metru patrat, iar pentru suprafatele antreului, tindei, verandei, culoarului, bucatariei, chicinetei, oficiului, debaralei, camarii, camerei de baie, tariful lunar va fi de 0,32 lei (3.200 lei vechi)/mp. Tariful lunar al chiriei va fi actualizat si pentru terase, pivnite, boxe, spalatorii si uscatorii, ajungind la o valoare de 0,18 lei/mp.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.