Toata lumea iti spune sa „pui burta pe carte“. Profesorii te asediaza la scoala cu teme si cu bibliografii interminabile. Parintii te bat si ei la cap sa inveti si iar sa inveti. Dar nimeni nu te-a invatat vreodata si cum anume sa faci asta.

Te intereseaza foarte multe lucruri, insa n-ai destul timp pentru toate. Trebuie sa renunti la romanul preferat in favoarea bibliografiei pentru Bac. Ti se spune din ce in ce mai des ca nu stii sa inveti, desi tu asta faci de o viata intreaga. Motivul: ne aflam intr-o era a informatiei in care posibilitatile noastre de asimilare nu mai fac fata.

Metodele traditionale de invatare s-au nascut in era industriala, cind fluxul informational era mic, incomparabil cu cel de acum, astfel ca ele sint astazi depasite. Trebuie gasite solutii si cai noi de a optimiza invatarea. Cineva trebuie sa te invete din nou cum sa inveti, cum sa asimilezi toate cunostintele de care ai nevoie. Una dintre aceste solutii este invatarea rapida.

Termenul "invatare accelerata" desemneaza orice abordare, orice atitudine, orice tehnica sau metoda care permite facilitarea invatarii si dobindirii de cunostinte noi, mai repede si mai usor. In ultimii ani au aparut si pe piata romaneasca diverse carti, cursuri si seminarii de citire si de invatare rapida, bazate pe diverse tehnici. Este important de mentionat ca unele dintre aceste tehnici conduc la rezultate rapide, in timp ce altele cer un antrenament riguros si o exersare constanta si asidua.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.