Anul acesta, spiritul Craciunului este lansat mai devreme, printr-un spectacol extraordinar organizat de agentia Vreaubilet.ro la Sala Palatului, in data de 19 decembrie, de la ora 19.00. Spiritul vienez al Craciunului va fi adus la Bucuresti de Johann Strauss Ensemble, alaturi de soprana maghiara Judith Halasz, directorul artistic al spectacolului fiind Erich Buchman.

Aflati pentru a doua oara in Capitala, membrii Johann Strauss Ensemble vor completa un ciclu de concerte ce i-au purtat de la izvoare si pana la gurile de varsare ale Dunarii, implinind astfel o calatorie reala pe valurile "Dunarii Albastre".
Bilete - intre 60 si 170 RON

Potrivit organizatorilor, biletele pentru spectacolul "Viena Spirit" se afla deja in vazare, publicul putand opta pentru cinci categorii de bilete, structurate astfel: 60 RON (categoria IV), 80 RON (categoria III), 100 RON (categoria II), 140 RON (categoria I) si 170 RON (categoria VIP). Biletele se gasesc la Sala Palatului, Unirea Shopping Center, Carrefour, Music Shop, Music Box, Magazinul Muzica si la Teatrul National Bucuresti, precum si online pe site-urile: myticket.ro, vreaubilet.ro si bilete.ro.

Sub bagheta dirijorului Rusell McGregor, Johann Strauss Ensemble si soprana Judith Halasz vor prezenta un repertoriu format din creatiile familiei de muzicieni Strauss si creatii de Philipp Fahrbach si Emmerich Zillner.

De la Mozart la Dvorak

Johann Strauss Ensemble a fost fondat in 1985 de catre muzicienii din Bruckner Orchesters Linz. In afara concertelor ce pot fi comparate cu celebrul "Neujahrskonzert" din Viena, ansamblul a devenit popular gratie spiritului in care apare pe scena, un spirit tipic Strauss, cu un singur lider. Repertoriul ansamblului contine lucrari de Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert, Dvorak, precum si toate lucrarile familiei Strauss.

Pana in prezent, Johann Strauss Ensemble a concertat la Paris, Londra, Monaco, Madrid, Roma, Berlin, Salzburg, Viena, precum si in Japonia, colaborand cu violonisti precum Joji Hattori, Aleksey Igudesman, Russel McGregor sau Alfred Pfleger. De-a lungul anilor, ei au fost dirijati de Martin Sieghart, Christoph Campestrini sau Werner Steinmetz.
Solista la Opera din Viena

Invitata speciala a concertului de pe 19 decembrie, este o voce cunoscuta pe scena mondiala de opera. Judith Halasz a absolvit Conservatorul din Viena, dupa care a participat la master-classes tinute de Hilde Zadek, Walter Berry sau Patricia Wise.

In perioada 2001-2003 ea a devenit membra a Operei de Stat din Viena. In aceasta perioada, Judith Halasz a interpretat roluri in "Parsifal", "Cosi fan tutte", "La Sonnambula", "I Pagliacci", "Rigoletto" sau "Figaro".

Pana in prezent, soprana maghiara are editate sapte discuri, cu lucrari de Haydn, Franz Lehar, Puccini sau Mozart.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.