Proiectul «Capitala Culturala Europeana 2007», boicotat chiar de autoritatile locale

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Johannis, in colaborare cu arhitectul-sef al orasului, Sz. Guttmann, au initiat un proiect prin care se doreste realizarea unei parcari in parcul cu castani de langa Zidul Cetatii, situat pe Bulevardul Coposu. Proiectul nu are nici la ora aceasta avizele necesare, prevazute de lege, dar asta nu a deranjat pe nimeni sa desfiinteze unica zona de promenada istorica din jurul celebrei cetati de la Sibiu. Banii alocati Sibiului, din 2005, inclusiv estimarile pentru 2007, se ridica la o valoare de 80 milioane de RON.

In iuresul lucrarilor de modernizare si de restaurare care a cuprins municipiul Sibiu in intampinarea celui mai important program cultural demarat vreodata in Romania, autoritatile implicate uita - prea des - de scopul manifestarilor programate anul viitor.

Programul "Sibiu 2007" a fost initiat dupa desemnarea municipiului drept Capitala Culturala Europeana pentru anul viitor, alaturi de Luxemburg, dupa un proiect gandit pe baza contributiilor oraselor la dezvoltarea culturii europene. In general au fost alese orase din tarile deja incluse in Uniunea Europeana. Romania, prin Sibiu, a devansat pana si Bulgaria, partenera noastra in etapele premergatoare integrarii in UE.

Primarul Sibiului, acuzat de distrugerea patrimoniului

Intr-o contestatie semnata de o serie de organizatii civice, trimisa Agentiei pentru Mediu Sibiu, Prefectului Judetului Sibiu, Primariei Municipiului Sibiu, Consiliului Judetean Sibiu, Ministerului Culturii si Cultelor, Ministerului Mediului si Apelor si Ministerului Administratiei si Internelor, se arata ca primarul si arhitectul-sef au comis un abuz, incalcand fiecare "atributiile de serviciu si menirea sociala", conform legilor 215/2001 si 350/2001. Ignorand total interesul general al colectivitatii pe care o reprezinta, consiliul local a adoptat o hotarare, nr. 230 din 27.07.2006, privind "Amenajare parcare sub zidul cetatii" situat pe b-dul Corneliu Coposu, fara consultarea populatiei si fara obtinerea, in prealabil, a tuturor avizelor. Acest proiect distruge zona verde, vegetatia si valoarea de patrimoniu a zonei. Pentru o astfel de interventie trebuia intocmit un studiu de impact, un studiu de circulatie si un P.U.Z., dar nu s-a intamplat nimic.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.