Cecurile de calatorie reprezinta o alternativa mai ieftina fata de carduri pentru cei care vor sa calatoreasca in afara tarii fara grija numerarului din buzunar sau fara restrictii de genul sumelor maxime care pot fi scoase de la ATM-uri.
Totul este sa va hotarati putin mai din timp asupra cumpararii unor astfel de produse, pentru ca, de regula, bancile elibereaza cecurile de calatorie dupa 2-3 zile de la data de la care s-a facut comanda.
Principalele avantaje ale cecurilor de calatorie, fata de carduri, sunt sumele mari care pot fi transferate in afara tarii si o rata de schimb mai avantajoasa la schimbul valutar in moneda tarii de destinatie.

Cu cecurile de calatorie puteti face cumparaturi platind direct in milioane de magazine si restaurante. Pot fi schimbate cash in bancile care afiseaza sigla Amex, de exemplu, birouri de schimb sau hoteluri. De regula, cecurile de calatorie se elibereaza pe loc, dupa ce ati depus banii pe care vreti sa-i aveti in voiajul din strainatate, dupa ce ati achitat si comisioanele bancii care le-a eliberat, daca ati instiintat din timp functionarii despre intentia dumneavoastra.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.