Consumul de cafea poate ajuta la pastrarea tineretii in cazul barbatilor, este concluzia unui studiu care s-a desfasurat timp de zece ani si care a fost realizat de o echipa de cercetatori de la National Institute For Public Health And The Environment din Olanda.

Studiul a scos la iveala faptul ca barbatii care au consumat zilnic trei cesti de cafea au inregistrat un declin mai mic al capacitatilor cognitive odata cu inaintarea in varsta. La studiu au participat 676 de barbati din mai multe tari din Europa. In cazul barbatilor care nu au consumat aceasta bautura, declinul capacitatilor cognitive a fost de patru ori mai mare fata de cel inregistrat la consumatorii de cafea. Una dintre teoriile cercetatorilor este aceea ca principala substanta din aceasta bautura, cofeina, are efect asupra receptorilor din creier imbunatatind memoria.

Alte studii recente au scos la iveala faptul ca aceasta bautura contribuie la reducerea riscului de aparitie a maladiei Parkinson sau a diabetului.

Cafeaua contine acizi clorogenici si melanoizi care impiedica actiunea radicalilor liberi si sunt anti-oxidanti puternici. Aceasta bautura mai contine minerale utile, mai ales potasiu si magneziu. Cafeaua este mai eficace decat fructele si legumele in ceea ce priveste prevenirea oxidarii ADN-ului, cauza unei serii de maladii grave, in particular a cancerelor. Cafeaua contine un numar de substante potential cancerigene, dar pana in prezent nimeni nu a demonstrat concret vreo legatura intre consumul de cafea si aparitia cancerelor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.