Artistii se plang ca Uniunea nu ii ajuta. Comertul cu arta nu exista in galeriile UAP. Atelierele, si asa putine, sunt revendicate de proprietarii de drept, iar artistii sunt nevoiti sa lucreze in locuri improvizate. Spatiile de expunere sunt pe cale de disparitie. Acestea ar fi doar cateva dintre problemele actuale (si dintotdeauna) ale creatorilor de arta plastica de la noi. Din 2007, odata cu intrarea Romaniei in UE, artistii spera sa aiba mai multa libertate pentru a expune si pentru a-si vinde lucrarile in strainatate.

"Comertul cu arta, care se realizeaza prin intermediul galeriilor proprii, nu produce nici un fel de venit Uniunii", ne-a declarat Zamfir Dumitrescu, presedintele UAP.

"Uniunea noastra ar trebui constituita pe principiul unul pentru toti si toti pentru unul. Cu ironie spun ca principiul pe care il constat in clipa de fata este toti pentru unul si fiecare pentru el", afirma Zamfir Dumitrescu. Presedintele UAP mentioneaza ca Uniunea poate sa ii ajute pe membrii ei, doar daca "sistemul si fiecare artist in parte isi fac datoria".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.