Maine va incepe cea de-a opta editie a Festivalului de Film Documentar si Antropologie Vizuala ASTRA Film Fest. Editia din acest an pune accentul pe documentarele care fac referire la Romania, programele speciale fiind de asemenea orientate pe aceasta tema. Participantii la Festivalul care incepe pe 23 octombrie si se va sfarsi pe 29 vin din peste 40 de tari.

"Din ce in ce mai multi regizori si antropologi din lume isi trimit filmele la Festival. Anul acesta, doar pentru concurs am avut peste 700 de filme, din care au fost retinute 87. Avem si in acest an cele patru clasice competitii - International, Est-European, Studentesc si Made in Romania. Avem si cateva programe speciale foarte interesante, dintre care amintesc portretul celebrului cineast Robert Gardner, care va fi si alaturi de noi", a declarat Dumitru Budrala, in conferinta de presa organizata ieri, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Sibiu.

Festivalul are si doza lui de adrenalina pentru cele 53 de filme intrate in competitie. "Producatorii acestor filme pot considera ca au primit deja un premiu, avand in vedere ca au fost selectionati din peste 700 de candidati. Este o performanta deloc de ignorat", sustine Adina Vargatu, de asemenea membra a staffului Festivalului.

Anul acesta, Festivalul beneficiaza de premii foarte valoroase, acordate de Institutul Cultural Roman, de Consiliul Britanic, de TVR, partener al AFF, de Duna TV, de asemenea partener, de Fundatia Ratiu, Marele Ducat al Luxemburgului si de catre Centrul National al Cinematografiei. "Sunt o multime de premii consistente, care vor rasplati pe cei care vor reusi sa se impuna in fata acestui juriu extrem de exigent", a declarat Dumitru Budrala, in conferinta de presa de ieri.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.