Duminica, de la ora 13.00, incepe un eveniment cultural unic in Romania: concertul simfonic din Pestera Romanesti, judetul Timis, la 115 kilometri de Timisoara. Capul de afis al acestei editii este formatia de suflatori Temesvarer Spitzbuben, dirijor Franz Hoffner, cu participarea solistilor Corina Murgu (vioara) si Nicoleta Colceiar (soprana). Pana in localitatea Romanesti, de langa comuna Margina, puteti ajunge cu masina sau cu trenul. Drumul pana la pestera se parcurge insa pe jos, in aproximativ o ora, pe poteca marcata. E bine sa nu va abateti de la marcaje, pentru ca va puteti rataci usor.

Mica drumetie merita efortul, pentru ca peisajul este superb in aceasta perioada a anului, iar prognoza meteo este favorabila. Sunt recomandate totusi haine groase, pentru ca temperatura in pestera nu depaseste 14 grade. Intrarea la concert este libera. Pentru iluminarea pesterii va fi tras un cablu electric cu o lungime de o mie de metri, dar, pentru definitivarea ambientului, sunt folosite de obicei si lumanari.

Ca bonus, dupa concert, spectatorii pot cere ajutorul celor de la Asociatia Speologica Speotimis pentru a explora aceasta pestera spectaculoasa, cea mai mare din judet. Situata in Muntii Poiana Rusca, pestera s-a format intr-un masiv de calcare si dolimiti, in apropierea izvoarelor Bega Luncani si Poieni, la sud-est de satul Romanesti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.