Non in musaeo fit ars, titlul latin al proiectului "Art is Not Made in Museums" (Arta nu se produce in muzee), sintetizeaza ideea lucrarii lui Tobias Sternberg, care a aparut in urma investigatiei contextului cultural romanesc si a discutiilor dintre artistul suedez si echipa add despre cum si unde lucreaza/ isi produc lucrarile artistii romani.

Sternberg a fost impresionat de modul de lucru al organizatiei add - departe de structurile institutionale intepenite - intr-un apartamentul de bloc tipic bucurestean, si de ideile si entuziasmul care ii ajuta sa dezvolte programe inovative. Acest spirit AWOL este perfect pentru scopul bienalei de a investiga si crea spatii si situatii alternative pentru prezentarea si experimentarea artei. AWOL este un termen care face trimitere la o persoana care si-a parasit postul fara a cere permisiunea - persoana care se afla in alta parte, cu gandurile si dorintele in opozitie cu centrul, cu "institutia". Jenny Brownrigg, co-curator al AWOL a cerut organizatiei add sa lucreze cu Tobias Sternberg pentru ca impartasesc o intelegere similara a proceselor conceptuale.

Atat add, cat si Tobias Sternberg identifica "punctul slab" in orice circumstante, generand, in mod creativ, "posibilitati infinite" si solutii neobisnuite care pot fi catalizatori ai schimbarii. In vreme ce scopul entuziast al lui add este acela de a-i ajuta pe altii cu sfaturi, Sternberg se identifica pe sine drept "salvator nebun".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.