La Targul de Carte Gaudeamus, din acest an, vor exista mai multe standuri mari decat in anii anteriori. Potrivit lui Vladimir Epstein, directorul evenimentului organizat de Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR), aproape 400 de expozanti sunt asteptati la Gaudeamus 2006 intre 22 si 26 noiembrie. Acesta a declarat, pentru Mediafax, ca ''este o tendinta vizibila de crestere a numarului de expozanti cu standuri mari. Un numar de 16 expozanti au rezervat standuri de peste 50 metri patrati pana vineri (n.r. ieri), termenul-limita de inscriere''.

In acelasi timp, Vladimir Epstein a precizat ca suprafata ocupata cu standuri va fi cu 15-20% mai mare decat in 2005. Totodata, organizatorii au anuntat ca au fost nevoiti sa faca unele modificari in planul de amplasare a standurilor, avand in vedere ca o serie de expozanti si-au exprimat dorinta de a-si mari standurile. De asemenea, s-a luat in calcul si faptul ca restaurantul a fost mutat la parterul Pavilionului Central. Tot la parter, organizatorii au rezervat un spatiu pentru televiziuni.

Reduceri cuprinse intre 10 si 50%

Vizitatorii targului de carte, ajuns la a XIII-a editie, vor gasi la un loc titluri mai vechi si aparitii editoriale recente. Multe dintre ele vor avea reduceri cuprinse intre 10 si 50%.

Organizatorii se asteapta ca majoritatea editurilor sa vina cu titluri noi, mai ales ca sfarsitul toamnei este una dintre cele mai active perioade editoriale.
In acest an, Salonul National al Presei, organizat de Clubul Roman de Presa, nu se va mai desfasura in paralel cu Gaudeamus. Vladimir Epstein a mai afirmat ca ''exista, totusi, institutii de presa, nu atat de multe ca la Salon, interesate sa participe la Targul de Carte''.

Directorul evenimentului a apreciat ca vizitatorii vor face ca Targul sa fie un varf de piata: ''Noi intelegem Targul ca un moment de varf de piata. In afara de vanzarile de carte catre public, cu reduceri atractive, sunt si lucruri mai putin vizibile. De exemplu, Targul este accesibil online si se inregistreaza cresteri fulminante de accesari, mai ales la vizitatori din afara. Deocamdata, Targul este observat cu atentie de profesionisti din industria cartii din strainatate. Apoi, se lucreaza la baze de date cu difuzori de carte, librari, biblioteci - vizitatori profesionisti. Cifra este de circa o mie. Ei vor vizita Targul, vor face ca acesta sa fie un varf de piata''.

Pana pe 23 octombrie, participantii trebuie sa anunte evenimentele - lansari de carte, mese rotunde, conferinte - pe care le vor organiza la Targ. Editurile, universitatile, distribuitorii si importatorii de carte, institutiile de presa sunt principalii participanti la Gaudeamus.

Targul va fi deschis de miercuri pana sambata intre orele 10.00 si 19.00 si duminica intre orele 10.00 si 16.00.

Pana la Piata Presei Libere vor circula doua linii speciale RATB, cu plecare din Regie si de la Piata Romana. Un sondaj realizat in urma cu doi ani a aratat ca peste o treime dintre vizitatorii Targului au varste cuprinse intre 18 si 29 de ani.

Anul trecut, la Targ au participat 360 de expozanti, iar numarul vizitatorilor a fost de 87.000.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.