Chiar daca iarna nu a venit, agentiile de turism si-au finalizat oferta pentru amatorii de schi. Au aparut si chartere catre destinatii din Austria.

Operatorii estimeaza ca si in acest an cererea pentru statiunile de schi din strainatate va fi mare. Primele oferte au fost prezentate la Tirgul International de Turism care se desfasoara la sfirsitul acestei saptamini la Romexpo. Austria se bucura de o atentie deosebita, motiv pentru care se organizeaza si curse charter. Se anticipeaza ca si popularitatea statiunilor de schi din Bulgaria sa creasca in acest an. In ceea ce priveste destinatiile interne, Valea Prahovei va ramine zona cea mai cautata de catre schiori. Vestea buna este ca preturile nu au suferit modificari semnificative comparativ cu anul trecut.

Atractii interne

Cele mai cautate statiuni din Romania sint Poiana Brasov si Predeal. Poiana puncteaza prin infrastructura, in vreme ce Predealul are preturi mai mici. Sint cautate si celelalte statiuni de pe Valea Prahovei, Sinaia, Azuga, Busteni, dar exista solicitari si pentru Vatra Dornei sau Arieseni. In Poiana Brasov, pina in perioada sarbatorilor, pretul pentru o noapte de cazare intr-un ho-tel de trei stele este de peste 25 de euro pe zi pentru o persoana, cu mic-dejun inclus. Dupa sarbatori, la aceeasi categorie, pretul ajunge la 37 de euro, iar de la sfirsitul lunii ianuarie ajunge din nou la nivelul inregistrat inainte de sarbatori.

La un hotel de patru stele, in prima perioada, preturile sint de aproximativ 40 de euro, pentru ca imediat dupa Revelion sa inregistreze o usoara crestere. In Predeal, la un hotel de trei stele, o persoana va plati pina in sarbatori sub 25 de euro/zi, pentru ca dupa Revelion tarifele sa urce pina la 30-32 de euro. In Sinaia, inainte de Craciun, un loc intr-un stabiliment tot de trei stele costa si sub 20 de euro, in vreme ce dupa Revelion pretul este de 26 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.