Mai putin utilizata la noi, incalzirea prin pardoseala reprezinta o metoda eficienta de repartizare uniforma a temperaturii in locuinta, asigurand caldura nu numai la nivelul podelei, ce ramane mereu calda pe toata suprafata, in ciuda placilor, de obicei, reci de gresie, ci in intreaga camera, datorita sistemului vertical de distribuire a temperaturii.

In plus, spre deosebire de sistemele clasice de incalzire, de tipul radiatoarelor, care urca temperatura catre tavan, coborand-o apoi, sub forma de aer rece, la nivelul picioarelor, incalzirea prin pardoseala nu creeaza curenti de aer si nici nu il usuca. Printre avantajele acestui sistem e si acela ca nu presupune costuri de intretinere si nici nu sunt necesare revizii tehnice ori inlocuiri periodice de piese componente, iar durata de viata este estimata la chiar 100 de ani. Preturile incep de la 19-20 euro pe metru patrat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.