Romanii mananca din ce in ce mai putina paine si zahar, dar consuma, cel putin din calculele Ministerului Agriculturii, mai multe oua si carne de vaca si de pasare.

Potrivit statisticilor oferite de Ministerul Agriculturii, in 2004, un roman a consumat zilnic 433 de grame produse fainoase, 81 de grame carne de porc, 67,4 grame de zahar, 0,86 oua si 633 ml de lapte. Aceste cantitati mari cu cateva miligrame pana la cateva zeci de miligrame mai mari decat cele din 2003. Datele furnizate de ministerul amintit indica, pentru 2004, cresteri semnificative ale consumului de carne de bovine si de pasare, cu 21,8%, si, respectiv, 13,4% comparativ cu anul anterior. in ceea ce priveste carnea de porc, romanii au consumat cam tot atatea fripturi ca in 2003, adica circa 29,7 kilograme pe cap de locuitor. in acelasi timp, cantitatea medie de zahar a scazut cu un kilogram, situand consumul individual la 24,6 kilograme.

Citeste si:

La oua si lactate, consumul din 2004 a ramas aproape constant. In prezent, romanii consuma, in medie, mai putin de un ou pe zi. In urma cu ceva vreme, Ministerul Agriculturii a calculat cat vom manca in 2007: 690 ml de lapte, 170 mg de carne, 47 ml ulei, 178 ml de sucuri si 90 ml de vin nobil.