Compozitorul Aurel Stroe si regretatul regizor Cristian Nemescu sunt castigatorii celei de-a V-a editii a Marilor Premii Prometheus pentru Opera Omnia si Opera Prima. Premiile, acordate de Fundatia "Anonimul" unor artisti romani, pentru intreaga cariera si pentru debut, in valoare de 100.000 lei si, respectiv, 10.000 lei, au fost inmanate, miercuri seara, in cadrul unei festivitati, la Clubul Prometheus, de Andrei Plesu, presedintele juriului. Compozitorul Aurel Stroe a deplans rolul ingrat al juriului de a compara si alege dintre oameni la fel de valorosi, pentru care, practic, nu exista criterii de departajare.

Nascut la data de 5 mai 1932 in Bucuresti, compozitor, profesor si muzicolog, Aurel Stroe este unul dintre cei mai interesanti si complecsi creatori, ridicand muzica la rang de stiinta. El a fost distins, de-a lungul timpului, cu numeroase premii internationale. Premiul pentru Debut, Opera Prima, care i-a revenit regretatului regizor Cristian Nemescu, a fost ridicat de producatorul Ana Solomon, care a mentionat ca banii vor merge, prin Societatea Culturala "Next", pe care a infiintat-o. Regizorul Cristian Nemescu s-a nascut la 31 martie 1979 si a murit la sfarsitul lunii august 2006, intr-un accident de circulatie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.