DEVERSARE. Aproximativ 100 de metri patrati din suprafata Lacului Herastrau din Capitala a fost acoperita, in urma cu doua zile, de o pata de petrol. Vinovata de acest accident ecologic, asa cum sustin agentii de mediu, ar fi o benzinarie din zona Baneasa.

Oficialii Garzii de Mediu sustin ca accidentul ecologic s-a produs pe data de 17 octombrie, iar din primele cercetari a rezultat ca cei de la o benzinarie din zona Baneasa ar fi vinovati. Dupa ce au spalat un rezervor, apa s-a scurs in canalizare, ulterior ajungand in Lacul Herestrau. "Pe data de 17 octombrie am primit un telefon la Linia Verde prin care s-a sesizat prezenta mai multor pete uleiose, care nu erau altceva decat produse petroliere. Am inceput o ancheta si a am constatat ca ele proveneau de la o statie de alimentare cu carburanti.

Chiar daca neaga ca ei ar fi responsabili, institutia noastra i-a amendat ieri cu un miliard de lei vechi", ne-a declarat purtatorul de cuvant al Garzii de Mediu, Dan Fita.

Daca in urmatoarele zile se va constata ca accidentul are repercusiuni asupra populatiei piscicole din lac, compania responsabila de accident va fi obligata sa plateasca daune.

Pentru stoparea poluarii, angajatii Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti au montat baraje plutitoare de protectie si au aruncat materiale absorbante. Cu toate ca nu recunoaste ca ar avea vreo vina, cei de la benzinarie au trimis si ei o vidanja pentru extragerea petrolului din lac. "Se vor face cercetari si doar peste cateva zile vom afla efectul pe care acest incident l-a avut asupra mediului", a conchis Dan Fita.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.