Multi artisti de teatru supravietuiesc la limita; altii, in schimb, gasesc solutii salvatoare

Sa practici o meserie doar din pasiune, fara sa ai siguranta unui trai confortabil, pare, nu pentru putini, un ideal romantic, anacronic. Totusi, in universul teatrului autohton, problema unui trai de multe ori sub un nivel decent aduna in jurul sau tabere cu conceptii foarte diferite. Chiar daca poate parea neverosimil, exista actori care sustin ca poti trai foarte bine in Romania, numai din veniturile pe care ti le aduce teatrul.

5.000 de euro pentru o replica

Valentin Uritescu ne-a declarat ca, atit timp cit esti un actor bun si ti-ai cistigat pretuirea unui public fidel, problema banilor se rezolva de la sine. Cel mai avantajos este sa lucrezi la teatre de stat, in regim de colaborare, pentru ca, in felul acesta, esti platit pentru fiecare spectacol. Evident, salariul variaza de la un actor la altul, in functie de talent si de priza la public. Cariera actoriceasca a lui Valentin Uritescu insumeaza un registru destul de variat totusi: a jucat la mai multe teatre, universul filmului nu ii este deloc strain si, in urma cu citiva ani, multa lume parafraza replica sa dintr-o celebra reclama la o firma producatoare de butelii cu gaz. Actorul marturiseste ca, numai pentru acea replica, a primit cinci mii de euro.

Solutii: televiziunea si publicitatea

Actrita Tora Vasilescu a inceput sa joace intr-un serial de televiziune, de curind, luind in calcul mai multe motive, printre care faptul ca este platita mult mai bine decit in teatru, unde, in plus, avea impresia ca "bate pasul pe loc". Intr-o pozitie mai moderata, actorul Claudiu Bleont joaca si in piese de teatru, si in filme, seriale de televiziune, fiind de parere ca face parte din meseria lui sa se poata adapta la orice gen de prestatie actoriceasca. Nici advertisingul nu ii este strain lui Claudiu Bleont, acesta avind la activ mai multe roluri in scenariile unor spoturi televizate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.