Guvernul a aprobat transferarea Palatului CEC catre Primaria Capitalei pentru a fi transformat in muzeu, urmand ca Executivul sa achite peste 17 milioane de euro, reprezentand pretul cladirii, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu.

"Pentru a stabili aceasta suma a fost facuta o evaluare independenta a acestui sediu", a precizat Oana Marinescu. In schimb, Primaria Capitalei va pune la dispozitia CEC un teren de 2700 de metri patrati pentru construirea unui nou sediu. Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, CEC va mai putea folosi vechiul sediu, de pe Calea Victoriei, un an, maxim doi dupa ce cladirea, considerata monument istoric, va fi trecuta in proprietatea municipalitatii.

Presedintele CEC, Eugen Radulescu, a declarat ca vanzarea Palatului CEC a fost trecuta in contractul de privatizare la cererea expresa a candidatilor pentru preluarea bancii, care au considerat ca sunt foarte mari costurile de administrare a cladirii. "Palatul CEC este o cladire de patrimoniu si, potrivit legilor in vigoare, nu poate fi valorificata direct pe piata imobiliara", a spus Eugen Radulescu, citat de NewsIn.

Vanzarea Palatului CEC a fost ceruta de candidatii la preluarea bancii

Vanzarea Palatului CEC a fost trecuta in contractul de privatizare la cererea expresa a candidatilor pentru preluarea bancii, care au considerat ca sunt foarte mari costurile de administrare a cladirii, a declarat Eugen Radulescu, presedintele bancii. "Palatul CEC este o cladire de patrimoniu si, potrivit legilor in vigoare, nu poate fi valorificata direct pe piata imobiliara", a spus Eugen Radulescu. Potrivit acestuia, initial trebuie facuta o oferta catre Ministerul Culturii si apoi catre primaria locala.

"Palatul CEC costa aproximativ 24 milioane euro, din care, in urma unui schimb de terenuri cu Primaria Capitalei, vor ramane circa 18 milioane euro", a declarat presedintele CEC. Terenul pe care va fi construit noul sediu al CEC, de circa 2.700 metri patrati, va fi situat in apropierea Spitalului Municipal, pe Splaiul Dambovitei, iar constructia ar putea fi finalizata spre sfarsitul anului 2008, a mai spus Eugen Radulescu.

Palatul CEC, in care functioneaza sediul central al bancii, a fost evaluat de un expert imobiliar la valoarea de 18 milioane euro. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in luna septembrie, preluarea sediului central al CEC pentru suma de 17,787 milioane euro, bani care urmeaza sa fie virati municipalitatii de Ministerul Finantelor. Palatul CEC va fi vandut catre municipalitate, ca activ, pana la sfarsitul anului curent, dupa obtinerea tuturor aprobarilor necesare si se va transforma ulterior in muzeu.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.