Mult-asteptata cantareata din Capo Verde a concertat, luni seara, pe scena Salii Polivalente, prezentandu-si cel mai nou album al sau, "Rogamar". In forma pentru cei 65 de ani ai sai, Cesaria Evora a cantat o ora si jumatate in picioare, in ciuda problemelor locomotorii, si s-a asezat sa se odihneasca la un moment dat, lasand orchestra sa interpreteze o frumoasa morna, in aclamatiile celor 4.500 de oameni care asteptau sa-i auda vocea.

Concertul a fost insa mult mai putin flamboaiant decat era poate de asteptat. Cesaria parea obosita si impasibila la reactiile multimii, ca un bun profesionist experimentat, mai degraba, decat ca un artist indragostit de munca lui. Pe fata ei nu parea sa se citeasca bucuria actului creator pe care il asteptam de la o cantareata care a stiut sa isi pastreze integritatea artistica chiar si dupa ce a devenit celebra.

Ar fi poate mult mai fericita, desi, in mod evident, nu tocmai o gaselnita inanciara, organizarea unui astfel de concert intr-un spatiu f mai intim. Se creeaza atunci o cu totul alta atmosfera si in aer poate pluti acel sentiment placut ca, pe scena, cineva canta special pentru tine. Intr-o sala cum este cea Polivalenta, o astfel de comunicare a fost imposibila. Cesaria Evora a delectat publicul, aparent pasiv in prima jumatate a concertului, cu melodii cunoscute, fumandu-si deja celebra tigara.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.