Cresterea greutatii corporale poate avea ca efect scaderea coeficientului de inteligenta, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori francezi si publicat in editia pe luna octombrie a revistei Neurology, informeaza editia electronica a Telegraph.

Studiul urmeaza raportului de saptamina trecuta care a scos la iveala faptul ca Marea Britanie este "obezul Europei", cu aproape 25% dintre adulti si aproximativ 14% dintre copiii cu virste sub 16 ani clasificati ca "persoane hiperponderale sau obeze".

La studiu, care s-a desfasurat pe parcursul a cinci ani, au participat peste 2.200 de adulti, cu virste cuprinse intre 32 si 62 de ani. Subiectii au avut de rezolvat cite patru teste de inteligenta la inceputul si sfirsitul perioadei de desfasurare a studiului. Cercetatorii francezi sint de parere ca exista o legatura intre obezitate si declinul functiei cognitive a unei persoane.

Expertii au descoperit ca persoanele cu un indice de masa corporala (IMC) egal cu sau mai mic decit 20 sint capabile sa-si aminteasca 56% dintre cuvintele dintr-un test de vocabular, in timp ce persoanele obeze, cu un ICM egal cu sau mai mare decit 30 isi pot aminti doar 44% din cuvintele unui test de vocabular. Subiectii hiperponderali au prezentat si o rata cu 37,5% mai mare a declinului functiei cognitive fata de persoanele cu o greutate normala. Greutatea unei persoane este considerata normala daca IMC este cuprins intre 18,5 si 25, in timp ce un ICM de 30 este considerat semn al obezitatii morbide.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.