Realizata de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), in colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, actiunea are ca scop incurajarea adoptarii unor masuri prin care invatamantul universitar romanesc, caracterizat atat de ministrul Hardau, cat si de presedintele Traian Basescu drept unul "mediocru", sa fie adus la nivelul celui european.

In cadrul campaniei, care se va desfasura in mai multe etape, tinerii vor fi informati cu privire la reformele adoptate prin Conventia de la Bolognia. Totodata, ei vor participa la programe de formare care au in vedere cresterea capacitatii studentilor de a sprijini aplicarea acestor decizii. Prin Conventia de la Bolognia, semnata in 1999, 28 de tari europene au stabilit ca invatamantul universitar din Europa sa functioneze dupa aceleasi reguli.

Astfel, s-a avut in vedere adoptarea unui sistem de diplome care sa fie recunoscut in toate tarile europene si a unui mod educational axat pe doua cicluri: de subabsolvire si de absolvire. Totodata, statele semnatere s-au obligat sa adopte un sistem de creditare care sa incurajeze mobilitatea studentilor in spatiul european.