AVANTAJE. Tot mai multe magazine afiseaza la intrare posibilitatea achitarii produselor prin card.

In ce masura plata cumparaturilor prin card este avantajoasa ramane de vazut, incurajarile din partea bancilor fiind destul de mici. Cei mai multi romani sunt posesori de card de debit, mai exact, cu acest tip de card pot face plati sau retrageri de numerar in limita fondurilor proprii depuse in contul de card. De salariu sau doar pentru nevoi personale, cardul de debit poate fi folosit pentru achitarea facturii de cumparaturi, in cazul in care ati ramas fara "maruntis".

Exista o serie de avantaje ce fac aceasta modalitate preferata in fata clasicei metode de a plati cu "banii jos".

Cardul debit garanteaza un mod de plata sigur, rapid si confortabil;

Banca emitenta nu percepe comision pentru tranzactiile de cumparaturi prin card. In cazul in care se retrag bani de la bancomat, veti plati un comision de 0,2% din suma extrasa;

Premii oferite de banci pentru utilizarea cardului la cumparaturi (in special pentru cele VISA);

Se pot face cumparaturi si plati pe Internet;

Se pot elibera mai multe carduri pentru acelasi cont;

In cazul in care cardul este folosit pentru incasarea lunara a salariului, puteti beneficia, la cerere, de facilitatea de descoperire de cont, in valoare de unul pana la trei salarii nete. Aceasta reprezinta o linie de credit atasata cardului de salariu, care va "imprumuta" cand ati ramas fara bani de cumparaturi.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.