Moastele Sfintei Parascheva si cele ale Sfantului Nectarie Taumaturgul au fost purtate, ieri-dimineata, intr-o procesiune religioasa, prin centrul Iasiului, de un sobor de preoti.

Veniti de la sute de kilometri departare, zeci de mii de pelerini au trecut pe la racla Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Iasiului si a intregii Moldove. Multi au avut de indurat frigul noptii.
Noaptea trecuta, la Iasi, nu s-au inregistrat decat cateva grade peste 0.

Zeci de mii de pelerini au infruntat insa frigul pentru a putea atinge, pret de o secunda, moastele Sfintei Cuvioase Parascheva. Au venit de la sute de kilometri departare, din toate colturile tarii si chiar din strainatate. S-au asezat, rand pe rand, la coada care depasea cativa kilometri, si si-au scos cartea de rugaciuni. Stau de cateva ore la coada, dar spun ca nici nu mai simt frigul. "Ne ajuta Dumnezeu. Ne rugam, si nu simtim frigul", spune Maria G. Ii curg lacrimile de frig, dar este bucuroasa ca va ajunge, si in acest an, sa se roage la moaste.

Pelerinii au dormit in curtea Mitropoliei

Multi credinciosi si-au adus cu ei haine groase si chiar paturi, pentru a ramane si in zilele urmatoare. Vor dormi pe unde apuca.

"Am venit la Iasi de acum doua zile. Am ajuns la Sfanta o data, dar vreau sa ma rog si la Sfantul Nectarie. Voi dormi pe patura, in curtea Mitropoliei", spune Georgeta T., de 60 de ani. Ii tremura mainile, dar spune ca nici nu mai simte frigul. Fata i se lumineaza deodata, cand se uita inspre racla. "De 30 de ani vin, fara intrerupere. De fiecare data cand m-am rugat la Sfanta Parascheva, m-a ajutat", marturiseste, la randul ei, Aspazia A., din Braila. Cu fiecare ora care trece, numarul pelerinilor sositi la Iasi creste. Coada la racla Sfintei Parascheva atinge deja cativa kilometri, fiind intinsa pe mai multe strazi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.