Liga Asociatiilor de Proprietari "Habitat" a cerut in instanta anularea hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti privind cresterii nelegale a tarifului apei reci, prin trecerea nejustificata a finanantarii reabilitarii Retelelor Telescopice (RT) in sarcina cetatenilor. In comunicatul remis publicatiei noastre Liga mai cere anularea tergiversarii rezolvarii contorizarii blocurilor din aria RT pentru inca 3 ani, in conditiile facturarii abuzive aratate. Deasemenea, se mai solicita

despagubirea Asociatiilor de Proprietari pentru prejudiciile cauzate de lipsa reparatiilor la RT, pentru investitiile facute in aceste retele publice de catre acestea si pentru consumurile de apa facturate mult peste norma pausala.

Asociatia mai cere anularea suspendarii posibilitatii de penalizare a societatii Apa Nova in cazul neindeplinirii nivelelor de servicii prevazute in contractul de concesiune. Majorarile au fost aplicate de Apa Nova de la 1 august. Pentru apa potabila cresterea a fost de la 1,77 lei/metru cub la 1,80 lei/metru cub, iar pentru canalizare tariful a crescut de la 0,39 lei/metru cub la 0,40 lei/metru cub.

Lucrarile vizeaza reconfigurarea retelelor de alimentare cu apa situate in avalul a 126 statii de hidrofor, denumite si retele telescopice si care alimenteaza aproximativ 1000 de blocuri din Capitala.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.