In ciuda problemelor pe care le-a avut dupa ce a donat ovule la controversata clinica Global Art sau tocmai din pricina suferintelor pe care le-a avut de indurat, Maria - tanara care ne-a impartasit patania ei in speranta ca alte fete sa nu-i calce pe urme - vrea sa dea in judecata "fabrica de copii expediati prin posta". Avocatii ziarului Libertatea vor fi alaturi de ea, asistand-o juridic in "lupta" pe care o va duce in instanta cu clinica Global Art.

Cand s-a hotarat sa doneze ovule, dupa ce a aflat de la doua colege de serviciu ca se castiga bani frumosi astfel, Maria era singura. Nici unul dintre oamenii apropiati nu a stiut despre intentiile ei. Iubitul Mariei a aflat totul, la un moment dat, cand fata incepuse deja tratamentul. Ea i-a explicat ca nu exista riscuri - asa cum ii promisesera cei de la Global Art - si l-a convins ca este o buna ocazie de a strange bani pentru nunta. Apoi fata a ajuns la spital, cu tot felul de complicatii. Cu ajutorul ziarului Libertatea, Maria are sprijin juridic.

Firma de avocatura "Magureanu si Asociatii" a preluat cazul fetei de 19 ani. "Vom analiza oportunitatile existente si caile ce vor fi urmate. Vom sustine intru totul masurile si actiunile intreprinse de institutiile implicate in recenta sesizare", ne-a declarat George Magureanu, aparatorul Mariei. Pentru tanara lucrurile incep sa se limpezeasca. Ea si iubitul ei au stabilit deja data casatoriei. E drept, se vor imprumuta de bani pentru a avea nunta pe care si-o doresc: "Nu pot sa fac un credit din pricina salariului mic. Dar vom lua bani de la cunoscuti si ii vom da inapoi dupa casatorie. Nu fac nunta mare...", ne-a marturisit Maria.

Libertatea sprijina si alte victime ale Global Art

Demersul tinerei donatoare de ovule de a da in judecata clinica va merge o data cu ancheta autoritatilor. Ieri, dosarul a ajuns la Serviciul Cercetari Penale din cadrul Politiei Capitalei care urmeaza sa stabileasca daca activitatea de fertilizare in vitro de la Global Art era sau nu legala. Eventualele alte victime ale "fabricii de copii" sunt rugate sa ne telefoneze la 203.08.51 sau 203.08.52.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.