Proiectul "Superschi in Carpati" se va dezvolta tocmai in acele arii protejate pentru care am primit cartonasul rosu de la Uniunea Europeana, din cauza lipsei unei protectii eficiente. O altfel de zona este si Parcul National Domogled-Valea Cernei. In vestul Carpatilor Meridionali se gaseste una dintre ultimele paduri intacte de pe planeta si ultima de acest fel din Europa, situata la sud de Cercul Polar.

In prezent, habitatul din Parcul National Domogled-Valea Cernei, care adaposteste printre alte specii endemice si pinul negru de Banat, face deja parte din reteaua Natura 2000, o retea ecologica de arii protejate la nivel european, arata un studiu al Greenpeace. Tocmai aici se afla unul dintre punctele unde ar urma sa se dezvolte proiectul "Superschi in Carpati".

"Peisajul forestier intact reprezinta adapostul unui numar semnificativ de paduri virgine si de specii de flora si fauna endemice, rare sau amenintate, si trebuie protejat imediat prin lege de activitatile umane cu impact negativ", spune Gabriel Paun, coordonator campanii Greenpeace.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.