Centrul National al Cinematografiei (CNC) a lansat concursul de proiecte pe 2006, primul care se desfasoara pe baza noii Legi a cinematografiei

Pentru prima data, realizatorii de film pot primi nu numai credite pentru productie, ci si credite pentru dezvoltarea de proiecte, adica bani pentru documentare, prospectii, scrierea sau rescrierea scenariului, angajarea de specialisti dramaturgi etc.

Tot in premiera, filmele documentare si de animatie vor constitui o sectiune distincta la concurs. Cealalta sectiune va fi dedicata filmelor de fictiune: lung sau scurtmetraj.

Producatorii trebuie sa isi depuna dosarele pana la 6 noiembrie, conform anuntului de concurs.

Bugetul total al concursului este de 20 milioane de lei, adica de doua ori mai mult decat anul trecut. Consiliul de Administratie al CNC a mai decis ca maximum 500.000 de lei din aceasta suma sa fie alocati sub forma de credite pentru dezvoltarea de proiecte, iar un producator sa nu poata primi un credit de productie mai mare de 20% din totalul fondurilor disponibile.

Din bugetul total, CNC va aloca minimum 15% lungmetrajelor de fictiune de debut, minimum 5% - scurtmetrajelor de fictiune si 15% - filmelor documentare si de animatie, conform regulamentului de concurs.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.