Covoarele nu se mai poarta in living spun designerii. Aici va fi cel mult un covoras. Un covor modern poate costa 800 de euro metrul patrat.

Producatorii nu sint intru totul de acord cu designerii, dar recunosc ca sint cautate covoarele din ce in ce mai mici, care sa nu mai acopere intreaga camera. "Incercati sa va imaginati un interior fara covor. Veti constata ca acesta este rece, lipsit de viata. Faceti si alt experiment, luati tot dintr-un interior, dar lasati covorul, casa vi se va parea locuita", ne-a spus Florin Ghitulete, administratorul firmei Stilcarpet. Tehnologia constructiilor are partea ei "de vina" pentru faptul ca nu se mai cauta covoarele mari. "Daca inainte covorul era foarte mare, practic cit tinea incaperea, pentru a izola impotriva frigului care venea prin pardoseala, acum a disparut aceasta necesitate", a precizat Florin Ghitulete. "Intr-o amenajare moderna este indicat ca pardoseala livingului sa ramina descoperita. Eventual, daca doreste proprietarul, este indicata acoperirea cu un covor de mai mici dimensiuni a zonei de discutii din living", ne-a spus Adrian Iovescu, designer de interior in cadrul firmei Accent Design.

Covoare din piele

Dormitorul matrimonial poate sa aiba linga pat, ca si in living, covorase mici. "Fie ca sint covorase mai mici sau care sa acopere o suprafata mai mare de pardoseala, potrivit stilului minimalist, sint recomandate covoarele moi, pufoase", ne-a spus Irina Constantin, designer de interior al firmei Knox Design. Stilul minimalist este reprezentat de elemente drepte, simple, serioase, sobre, dar calde in acelasi timp. Pentru a intari cele spuse de designeri, Florin Ghitulete afirma ca nu mai sint la moda covoarele persane, in momentul de fata la moda fiind covoarele confectionate din piele si din blana naturala. "Sigur ca acum lumea nu mai vrea un covor de serie, incarcat cu motive florale sau geometrice, asa-zisul persan, se cauta covoare cit mai simple, chiar uni, dar mult mai elaborate, si, daca se poate, tesute manual, din fibre naturale", a adaugat Florin Ghitulete. Daca este manual si natural, preturile sint pe masura materialelor folosite precum si a muncii depuse.

Un covor confectionat din lina speciala importata din Australia sau Noua Zeelanda, colorata si tratata in Germania si tesuta in Romania poate costa si 800 de euro metrul patrat, in magazinele din Europa. In Romania, acelasi covor se vinde cu aproximativ 400 de euro metrul patrat. Daca s-ar opta pentru un covor de mai mari dimensiuni pentru sufragerie, sa spunem opt metri patrati, s-ar ajunge la un pret apropiat de cel al unei masini second-hand. Covoarele mai sint confectionate si din lina si bumbac. Acestea sint recomandate zonelor mai circulate, cum sint holurile, zona de dining sau camera copiilor. Preturile la covoarele mai putin pretentioase incep de la 60-80 RON metrul patrat si pot ajunge la 500-600 RON metrul patrat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.