Radu Muntean a fost rasplatit, vineri seara, cu Premiul Special al Juriului Festivalului International de Film de la Namur, Belgia, pentru filmul „Hartia va fi albastra“.
Cel de-al doilea lungmetraj semnat de Muntean, dupa "Furia" (2002), a fost prezentat la Namur pe 1 octombrie, fiind una din cele 12 productii din Competitia de lung- metraj - fictiune. Aflat la cea de-a 21-a editie, FIFF este cel mai mare festival international dedicat filmului francofon, in selectia din acest an fiind incluse peste 150 de titluri - lung si scurtmetraje, fictiune si documentare.

Paul Ipate (foto), protagonistul filmului, prezent in orasul belgian in seara proiectiei filmului, a povestit ca "in sala au fost numai oameni interesati de noile productii romanesti. Deja se vorbea mult despre evolutia excelenta a filmului romanesc in festivalurile din lume. Mi s-a parut ca din partea publicului am avut cea mai buna reactie dintre toate festivalurile la care a mai fost filmul prezentat pana acum, la Sarayevo si la Locarno".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.