Un nou incident in care au fost implicati romani clandestini a avut loc la Roma, in fata centrului de primire din Via della Vasca Navale, in zona Marconi, informa, in editia de ieri, ziarul italian "Il Tempo". Autoritatile au avut probleme in transferarea catorva zeci de imigranti clandestini, majoritatea romani, cu trei zboruri charter, fiecare mergand catre Bucuresti. Primul zbor, de miercuri, a plecat fara prea multa zarva. Joi insa, vestea expulzarii a pus pe jar cativa extremisti de stanga, care, pentru cateva ore, au "asediat" fortele de ordine din centrul de primire pus la dispozitie de Primaria Roma in via della Vasca Navale. Acolo erau cazati mai multi romani adunati din aproape toata Italia. Aproximativ 40 de tineri, intre care cativa exponenti politici ai extremei stanga, au protestat fata de transferul romanilor la aeroport. Ei au cerut sa intre in centrul de primire si sa verifice conditiile in care sunt cazati romanii pentru care s-a luat decizia expulzarii.

Dupa mai multe discutii, autoritatile au refuzat aceasta cerere, moment in care au izbucnit altercatiile. Protestatarii au aruncat cu pietre in masinile politiei si au fost incendiate cateva recipiente pentru strangerea gunoiului. Pana la urma, fortele de ordine au reusit sa-i indeparteze pe demonstranti, iar cei 60 de romani depistati in Italia fara forme legale de sedere au fost transportati la aeroportul din Roma. Informatia nu a aparut si in alte cotidiene italiene, aflate joi si vineri in greva generala. Autoritatile romane de la Roma nu au confirmat incidentul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.