"Sfintii" de la Phoenix vin in orasele voastre. Nu stati mult pe ganduri si dati fuga la casa de bilete. Rareori va veti intalni cu o trupa care sa cante pe scena pana isi da duhul, asuda si ofera totul. Prin anii '60, erau studenti si cantau pe la cantina facultatii de mecanica din Timisoara, intr-un club muncitoresc, de trei ori pe saptamana, pe la festivaluri nationale studentesti. Au impus un stil, au castigat premii si au fost cenzurati. Satui de teroare si atatea piedici, in 1977 fug in Germania, ascunsi in cutiile boxelor "Marshall".

"Capul rautatilor" a fost Nicu Covaci, plecat cu un an mai devreme in Olanda, la Amsterdam. I-ati cunoscut in diferite componente de-a lungul timpului. Acum, in toamna anului 2006, va veti intalni cu o trupa Phoenix, alcatuita din Nicu Covaci, Josef Kappl, Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan-tandarica, Mani Neumann, Cristi Gram, Ionut Contras, si cu noul album "Baba Novak". DVD-ul, care cuprinde inregistrari live din concertul de anul trecut de la Sala Palatului din Bucuresti, il veti primi la intrare, gratis. Biletul costa, intre 300.000 si 500.000 lei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.