Institutul Cervantes din Bucuresti, in colaborare cu Academia de Arte si Stiinte Cinematografice din Spania - institutia care acorda anual prestigioasele premii Goya pentru realizari cinematografice - si cu Institutul pentru Cinematografie si Arte Vizuale din Spania (ICAA), prezinta, intre 9 - 12 octombrie 2006, la Cinematograful Studio din Capitala, o selectie de filme distinse cu premiul Goya, categoria "Cel mai Bun Film".

Manifestarea se bucura de sprijinul Ambasadei Spaniei la Bucuresti si al Uniunii Cineastilor din Romania. Filmele se vor proiecta in versiune originala spaniola, cu subtitluri in limba romana, si apartin unor mari regizori spanioli, cum sunt Pedro Almodóvar sau Alejandro Amenábar.

Biletele (8 RON) si abonamentele pentru patru spectacole (24 RON) se vor pune in vanzare la Cinematograful Studio incepand de astazi.

Luni va rula "Los lunes al sol" (Regia: Fernando León de Aranoa, 2002), "o poveste despre prezente si absente, despre carapace si fragilitate, despre sperante nerostite si tandrete", marti iubitorii cinematografiei spaniole pot vedea "Días contados" (Regia Imanol Uribe, 1994), o poveste de dragoste care pune in pericol viata protagonistilor sau "El bola" (Regia Achero Manas, 2000). Ziua de miercuri este consacrata anilor '90, "La buena estrella" (Regia: Ricardo Franco, 1997) sau "Nadie hablará de nosotras cuando hayamos muerto" (Regia: Agustín Díaz Yanes, 1995) dovedindu-si meritele pentru premiul Goya.

Zilele Filmului Spaniol se termina cu productia Tesis (Regia: Alejandro Amenábar, 1996). Documentarea pentru o lucrare despre violenta in audiovizual o aduce pe Angela in posesia unui film in care este prezentata o executie a unor nevinovati. Pentru ca nu putea lasa lucrurile asa, Angela incepe sa-l caute pe capul retelei, ea banuind ca in facultate exista o retea care se ocupa cu traficul de astfel de filme.