Seria turneelor pe care le are in program pentru acest ultim trimestru Teatrul Tandarica a debutat la inceputul lunii octombrie cu prezenta spectacolului "Cenusareasa" in regia lui Silviu Purcarete la prima editie a Festivalului Povesti pentru copii si oameni mari. "Clasica" montare a lui Purcarete, prezenta pe multe scene ale lumii, care a depasit de mult granita celor 500 de reprezentatii, este la fel de proaspata ca la premiera si datorita distributiei "tinere": Liliana Gavrilescu, Daniel Stanciu, Gratiela Ene, Cristian Mitescu. Din "vechea garda" au ramas doar Cristina Rosiianu si Mariana Zaharia. Apoi, in perioada 23-24 octombrie trupa de la Tandarica va deschide Festivalul PUCK de la Cluj Napoca cu spectacolul "Alba ca zapada", in regia lui Cristian Pepino si a carui premiera oficiala va avea loc in luna noiembrie.

Spectacolul reprezinta debutul pe o scena profesionista a Luciei Barbu si a lui Marin Fagu (in rolurile principale), care alaturi de ceilalti actori Mariana Zaharia, Cristian Mitescu, Gratiela Ene si Claudiu Iordan vor da viata personajelor din, poate, cel mai iubit basm pentru copii. Spectacolul "Capra cu trei iezi" (jucat in limba germana), in regia lui Gabriel Apostol, scenografia Cristinei Pepino, muzica lui Dan Balan si interpretarea actorilor Ioana Chelaru, Cristian Mitescu, Liliana Gavrilescu, Mariana Zaharia si Claudiu Iordan, si "Faust", in regia si interpretarea lui Gabriel Apostol, Mariana Zaharia si Ionut Brancu vor reprezenta Romania la Festivalul povestii de la Berlin din perioada 9-19 noiembrie la propunerea Institutului Cultural Roman din Bucuresti si Berlin. Acest festival mondial al povestii aduce anual peste 80.000 de vizitatori. Editia din 2006 este consacrata tarilor riverane Dunarii si are ca titlu "Dunarea- fluviu al povestii". Teatrul Tandarica pregateste in afara premierei cu "Alba ca zapada", spectacolul "Tom Degetel" precum si Festivalul international "Bucurii pentru copii" din luna decembrie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.