Institutul Italian De Cultura "Vito Grasso", CEFIN - Centrul European Finance, Centrul Cultural Italian va prezinta, in 10, 11, 12 octombrie, ora 19:00 la Teatrul Bulandra, Sala Izvor spectacolul "Infrangerea de la Roncevaux" (teatru de marionete sicilian traditional) oferit de Compania Opera Dei Pupi Turi Grasso Di Acireale. Inspirat din poemul cavaleresc CHANCON DE ROLAND si din traditia orala a cantaretilor populari sicilieni, spectacolul nareaza una dintre paginile cele mai emblematice din istoria carolingiana, dar si din traditia papusarilor siciliani.

La Acireale, mai ales, spectacolul si personajul sau principal au fost iubiti, adoptati si reprezentati mai bine de o suta cincizeci de ani, iar traditia marionetelor si a papusarilor s-a transmis din generatie in generatie. Regia si scenariul: Turi Grasso. Cu: Turi Grasso, Gaetano Grasso, Giuseppe Grasso, Angelo Bella, Maurizio Trovato, Sebastiano Cavallaro, Amanda Grasso.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.