Pretul biletelor Tarom pentru cursele interne va fi injumatatit temporar, urmand ca pana la sfarsitul anului sa se stabileasca daca numarul crescut al cererii va aduce venituri mai mari companiei aeriene.
Astfel, potrivit ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, in perioada 15 octombrie - 31 decembrie toate biletele pentru cursele interne vor putea fi achizitionate la jumatate de pret. El a precizat ca decizia face parte dintr-o analiza initiata de Tarom care vizeaza randamentul vanzarii mai multor bilete decat in mod normal, insa la preturi reduse.
"Am discutat cu conducerea Tarom ca din 15 octombrie, pe rutele interne, compania sa zboare la jumatate de pret. Vrem sa vedem, pana la finele anului, daca mai multi pasageri care platesc bilete ieftine pot aduce un profit mai mare decat cativa pasageri care achita bilete mai scumpe", a spus Berceanu.

Ministrul a declarat ca Tarom pregateste o strategie noua pentru operarea curselor externe, potrivit careia ar putea fi introduse, la 1 ianuarie, noi destinatii, printre care Lisabona, New York, Beijing si Bankok.
Cursa de New York ar putea fi efectuata cu cele doua aparate Airbus 310, oprite de la zboruri in 2003.
Berceanu a explicat lipsa de profitabilitate a curselor pe relatia SUA prin costurile suplimentare cheltuielilor curente, in conditiile in care pentru inchirierea unui birou in New York compania romaneasca platea lunar 12.000 de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.