Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica organizeaza, sub egida Ministerului Educatiei si Cercetarii, Expozitia realizarilor cercetarii romanesti - SALONUL CERCETARII 2006 si a X-a editie a Expozitiei Internationale de Inventii, Cercetare Stiintifica si Tehnologii Noi - INVENTIKA 2006.

Ambele evenimente se vor desfasura in pavilionul 12 din Complexul Expozitional ROMEXPO, in cadrul Targului Tehnic International Bucuresti. Expozitia are ca scop promovarea inteligentei si creativitatii romanesti, urmarindu-se realizarea unui impact pozitiv asupra mediului de afaceri, a agentilor economici, a publicului de specialitate din tara si strainatate.

In acest an, expozitia va prezenta cele peste 500 de rezultate din domeniul cercetarii, grupate pe arii tematice si anume: energie, nanotehnologii si nanomateriale, viata si sanatate, alimentatie, agricultura si biotehnologii, mediu si dezvoltare durabila, tehnologia informatiei si telecomunicatii, transporturi si urbanism si securitate si spatiu. De asemenea, vor fi prezente 37 de unitati de inovare si transfer tehnologic care isi vor oferi gama de servicii unitatilor de cercetare si agentilor economici in scopul valorificarii creativitatii romanesti. Totodata, expozitia va constitui prilejul selectarii cercetatorilor cu cele mai deosebite rezultate in activitatea de cercetare stiintifica in vederea premierii lor la Ziua Cercetatorului.

Pe durata desfasurarii expozitiei se vor organiza mese rotunde, conferinte, seminarii, lansari de carte tehnico-stiintifica, bursa "Cariere si locuri de munca in cercetare", o zona comerciala in care peste 15 firme producatoare expun si valorifica produse noi rezultate ale cercetarii si un eveniment special, "Seara Inovarii", in data de 5 octombrie 2006, dupa ora 18.00.

La INVENTIKA 2006, a X-a editie a Expozitiei Internationale de Inventii, Cercetare Stiintifica si Tehnologii Noi, aflata la etajul pavilionului 12, s-au inscris inventatori din Romania, Croatia, Republica Moldova, Rusia, Ungaria, Ucraina, Polonia, Serbia, Iran si Taiwan.

In data de 4 octombrie, intre orele 12.00 si 16.00, la Centrul de Presa din Complexul Expozitional ROMEXPO, CCIB, in colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, OSIM si ROMINVENT, vor organiza "Conferinta internationala privind proprietatea industriala, brevetele si marcile".

In cadrul INVENTIKA 2006, Organizatia Mondiala de Proprietate Intelectuala (OMPI) va oferi doua premii: unul pentru cel mai remarcabil inventator si altul pentru cea mai buna femeie-inventator. Fiecare premiu va consta intr-o medalie OMPI, un certificat OMPI si un premiu in valoare de 500 $. De asemenea, Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova (AGEPI) va acorda premiul AGEPI si 3 medalii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.