Pe 7 si 8 octombrie, Centrul National al Dansului si Teatrul Desant vor gazdui "ostilitatile" primei editii a Festivalului Otaku, un eveniment dedicat iubitorilor de benzi desenate si animatii japoneze. Cu ocazia acestui eveniment va fi lansata platforma culturala

Otaku Romania, ce-si propune sa promoveze artistii romani specializati pe ilustratii, benzi desenate, animatie, modelare 3D sau moda. La Centrul National al Dansului vor fi prezentate documentarele "Otaku in Akihabara" si "Otaku la Comic market", precum si proiectii de anime. Seara, Teatrul Desant va gazdui petreceri la care vor participa Gojira, Bully, Rancha & Flow si AKM.
In cele doua seri, spatiul Teatrului Desant va beneficia de trei camere: camera mare (pentru Dj si Vj), camera mijlocie (Otaku Anime Room) si camera mica (Otaku Game Room).

Ideea organizarii unui astfel de festival a fost lansata de Bogdan Gorgareanu si Stefan Tiron, dupa evenimentul dedicat animatiei japoneze care a avut loc la Libraria Carturesti in luna mai a acestui an. In plus, cei doi au fost incurajati si de Masao Maruyama (MadHouse), care s-a aflat in Romania la inceputul anului.

Otaku este termenul ce se refera la benzile desenate japoneze (manga) si la animatiile nipone (anime).


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.