Energia ascunsa in bobul de grau repara acolo unde civilizatia da gres. In forma "bruta" sau transformate in preparate, boabele de grau ajuta organismul sa invinga afectiunile cauzate de lipsa de minerale. Cereala de renume, graul da rezultate extraordinare in tratarea tulburarilor digestive, daca este preparat sub forma de tarate.

Bogate in vitaminele din complexul B, magneziu, fibre alimentare si enzime, taratele valoreaza mai mult decat un pumn de medicamente sofisticate si scumpe. Problemele legate de kilogramele in plus sau de o silueta care nu multumeste pe "purtatoare" isi gasesc solutia prin doua linguri de tarate lasate la macerat intr-un pahar cu apa. Se consuma un pahar de macerat dimineata pe stomacul gol, luate inainte de masa. O cura de macerat cu tarate detoxifiaza organismul si ajuta la mentinerea siluetei. Enzimele continute de taratele de grau sunt un neintrecut activator al digestiei, ajutand la digestia alimentelor.

Citeste si:

In cazul persoanelor suferinde de litiaza biliara, specialistii naturisti recomanda administrarea de pulbere de tarate, cate o jumatate de lingurita inainte si dupa masa. Studii recente de medicina au confirmat faptul ca fibrele alimentare, vitaminele si mineralele din compozitia taratelor de grau sunt un preventiv excelent pentru cancerul la stomac, ficat, intestin, putand fi un adjuvant valoros si in tratarea acestor forme de cancer.