Academia de Studii Economice urmeaza exemplul Vienei, unde sint organizate singurele masterate in domeniul imobiliar din Europa.

Cei care dorec sa se specializeze in domeniul imobiliar nu mai trebuie sa bata drumul pina in Austria. Academia de Studii Economice (ASE) Bucuresti ofera un nou program de master in Economia Proprietatilor Imobiliare, acesta fiind al doilea in Europa. "Pina acum, la Viena era singurul loc in care se puteau face studii imobiliare de specialitate, in cadrul Institutului Austriac de Standardizare", sustine Liviu Ureche, presedintele Asociatiei Agentiilor Imobiliare din Romania.

Programul, initiat de ASE Bucuresti, in parteneriat cu Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune si compania Eurisko, isi propune sa ofere o pregatire specializata in domeniul analizei si evaluarii pietei imobiliare din Romania. "Dezvoltarea acestui masterat este mai mult decit binevenita pe piata romaneasca, unde oferta educationala in domeniul imobiliar nu este inca dezvoltata. Am decis sa ne alaturam acestui program deoarece credem ca putem impartasi studentilor exemple practice din industria imobiliara, informatii la care ai acces doar daca lucrezi in domeniu", declara Muler Onofrei, ProLogis Market Officer pentru Romania.

Economistii imobiliari invata arhitectura

Scopul programului de master este de a forma profesionisti care sa devina lideri in antreprenoriat si in industria imobiliara la un nivel comparabil cu cel european. Principalele discipline predate pe parcursul programului de masterat sint economie, evaluare, planificare si drept. Programul ofera specializari in finantare imobiliara, intermediere imobiliara, consultanta imobiliara si evaluare imobiliara. Aceste specializari pot folosi celor care doresc sa lucreze in departamentele de evaluare si analiza a proprietatilor imobiliare din banci si institutii de investitii, in companii de consultanta si intermediere.

Cursurile din cadrul acestui program de master ating diverse tematici legate de domeniul imobiliar, cum ar fi: evaluarea, inspectia, contabilitatea si managementul proprietatilor imobiliare, arhitectura, urbanism, pentru a oferi cursantilor o imagine cit mai exacta asupra acestui domeniu. Aceste cursuri vor acoperi o parte teoretica si una practica, cuprinzind proiecte unde cursantii vor avea ocazia sa aplice cunostintele teoretice dobindite.

"Dorim sa finisam pregatirea celor care lucreaza in domeniile economic, inginerie sau juridic. De exemplu, avem un economist care lucreaza pe piata, dar nu este specializat in termeni ce tin de arhitectura. Programul ofera cursuri de arhitectura care ajuta la insusirea acestor termeni", declara Basarab Gogoneata, profesor in cadrul acestui program de masterat. Cursurile vor fi predate atit de profesori din cadrul ASE si din cadrul Facultatii de Arhitectura, cit si de un manager din cadrul firmei Eurisko.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.